Вода .bg  

Рецепта за "Жива" Вода

За мъдрият човек най-добрата напитка е водата. (Хенри Торо)
Било е време, когато всички са били уверени, че водата, изтичаща от крана е чиста и прозрачна и не съдържа нежелателни бактерии и замърсяващи вещества. Но тези щастливи дни отдавна са отминали.
В наше време хората започват да търсят безопасна замяна на водата от крана. За да имате добро здраве или да искате да го възстановите, е необходимо да се използва абсолютно чиста вода. Много от нас купуват бутилирана вода, но не винаги е лесно да се установи какво съдържа тази вода. Въпреки, че повечето компании, занимаващи се с бутилиране на вода, като че ли даже превишават изискванията на стандарта за нейното пречистване, някои от тях не са твърде добросъвестни. За това често говорят не само по руската телевизия и пишат в пресата, такива данни може да се получат и от задгранични автори.
Ако в процеса на бутилиране водата не се стерилизира, в нея остават бактерии, които могат да се размножават в бутилките, стоящи на рафта в супермаркета или във вашия шкаф в течение на месеци. За съжаление, не винаги може да се определи, колко дълго са престояли те, защото на етикета не винаги е указан срока на годност.
Най-популярните филтри за пречистване на вода в домашни условия, в сегашно време, представляват не големи по размер устройства, съдържащи въглен. Тези филтри премахват мириса, неприятния вкус, някои избистрят, но не отстраняват бактериите. Известно време след началото на експлоатацията подобни филтри са способни даже да повишат активността на бактерии във водата, преминаваща през тях.
От всичките варианти за пречистване, за предпочитане е дестилацията или обратната осмоза. А.Харисън счита, че е невъзможно да се получи съвсем чиста вода, чрез използване на по-горе упоменатите начини. Не съдържаща никакви химически съединения и минерали, дестилираната вода се явява най-чистата от всички възможни. Даже дъждовната вода не е толкова чиста, тъй като преминавайки през атмосферата дъждовните капки поемат в себе си замърсяващи вещества. При това цената на дестилираната вода е съпоставима с цената на съществуващите видове води, които се продават бутилирани.
Още по-категорично е мнението но П.Брег: “Никога не пийте вода с неорганични минерали!” Забележете, не просто чиста вода, пречистена от замърсяващи вещества, но и от неорганични минерали. А такава вода най-лесно може да се получи след дестилация. Днес, когато около нас е замърсеният и отровен свят, най-чистата течност на земята трябва да се счита дестилираната вода. В нея няма никакви разтворени или суспензирани вещества. Тя се състои само от два елемента: кислород и водород. Никакви минерали, органични или неорганични вещества няма в нея. Тя може да се употребява като питейна вода или за готвене.
Когато дестилираната вода попада в организма, тя не оставя в него никакви отлагания, включително и соли. Именно тази течност е най-полезна за обезпечаване нормалното функциониране на жизнено важните “филтри” на нашето тяло – бъбреците. С други думи, дестилираната вода е най-полезната за нас течност. Тя е идеална за ефективната дейност на белите дробове, стомаха, черния дроб и други органи на тялото. Тази вода е толкова чиста, че лекарите в целия свят ни предписват лекарства, които се произвеждат на основата на дестилираната вода.
Съществува стар мит в средите на привържениците на здравословното хранене с природни храни, че употребата на дестилирана вода в течение на дълги периоди от време може да доведе до загуба на калций в организма, желязо и други органически минерали. Обаче научни данни в полза на тази теория няма. Обратно, дестилираната вода е толкова чиста и здрава, че може да бъде част от храната на новородените младенци.
Освен това има исторически свидетелства, потвърждаващи безопасността от дългото приемане на снежна и разтопена вода за пиене и приготвяне на храна. Акад. Л.Руа през 1766 година публикувал материали за одисеята на четирима северно крайморски жители от Мезен на задполярния остров Малък Брун. Руските робинзоновци не само устояли на шестгодишното противоборство със суровата арктическа природа, но съумели да си запазят здравето. Невероятно, но те успели да се справят със скорбута. Един от тях, Алексей Химков, намерил средство против него - сурово месо, топла еленова кръв, двигателна активност и “лъжичкова трева” - кохлеария. А Иван – най-младият от островитяните – натренирал такава пъргавина у себе си, че ловувайки, лесно догонвал елените. Забележително е това, че след завръщането от острова полярниците, за удивление на своите земляци – крайморски жители от севера, не пиели нищо друго, освен чиста вода. Дълго време не можели да ядат хляб – техните стомаси не можели да го храносмилат.
Авторитетния натуропат П.Аирола предлага на хората, обезпокоени от този проблем, да минерализират употребяваната дестилирана вода, добавяйки й морска вода за нейното обогатяване. Обаче, съдържащите се в морската вода минерали са неорганични.
Ние предлагаме да бъдем по-последователни. Може да се добавят в дестилираната вода органични минерали. Най-подхожда за това натуралната минерална хранителна добавка "Коралов калций Alka-Mine", получена от корал от вида Coralium rublum /намиращ се само около остров Окинава, Япония/.
Известно е, че интоксикацията на организма води до повишаване на киселинноста на кръвта – ацидоза, а кораловият калций създава в организма алкална среда, нормализирайки киселинно-алкалния баланс. Известно е също, че всички обменни процеси в организма на клетъчно ниво протичат с участието на йоните на калция. Калция, постъпващ с хранителните продукти и водата, като правило, биологически е малко активен. Важно преимущество на кораловия калций е неговата биодостъпност: при контакт с вода калция преминава в йонна форма и лесно се усвоява от клетките /по-подробно за кораловия калций прочетете по-долу/.
По такъв начин, дестилираната вода може да се препоръча за приготвяне на храна, а тази вода обогатена с калций – за пиене. На особено “напредналите” може да се предложи да отидат по-далече – да използват за пиене размразена дестилирана вода, обогатена с коралов калций.
Ето това е формулата на "живата" вода.
"Жива вода = дестилирана вода + коралов калций"
Обаче, да не забравяме за това, че при корекция на теглото и фигурата може да възникне състояние на автоинтоксикация на организма, предизвикана от масирано изхвърляне на шлаки от различни депа в кръвта. Именно затова в питейната вода, ние предлагаме да се добавя още един препарат – микрохидрин, който е най-силният антиоксидант от известните в настояще време /по-подробно за микрохидрина четете по-долу/.
По такъв начин микрохидринът и кораловия калций позволяват започване на процесите на детоксикация на организма вече на ниво кръв, ликвидирайки вероятността от автоинтоксикация в самото начало на процеса на очистването. Важно е това, че при този процес значително се разтоварват отделителните органи – черния дроб и бъбреците.
По време на корекция на фигурата и очистването на организма изпивайте 1,5-2 литра "жива" вода на ден.

http://www.coralclub-bg.com/jivavoda.html
        << върни се назад