Вода .bg  

Социалисти искат прокуратурата да се заеме със "Софийска вода"

Прокуратурата да разследва действията на бившия директор на "Софийска вода" Бруно Даниел Пол Рош, настояват в нарочна декларация от дискусионния клуб за социална местна политика. Социалистите настояват да бъде разследвана и самата фирма заради намеренията за повишаване на цената на водата в столицата.
Припомняме, че през декември разследваният за корупция в Румъния Рош подаде оставка, която бе приета от директорския борд на концесионера. Рош е освободен и от поста член на съвета на директорите на "Софийска вода". Според румънското обвинение Бруно Рош е подкупвал политици, за да вдигат цената на водата в Букурещ, в резултат на което от 2000 г. до 2014 г. поскъпването е достигнало 1400%, а приходите на водната компания нараснали близо 28 пъти.
"Настояваме кметът на Столичната община и Столичния общински съвет категорично да се противопоставят на предложението за увеличаване на цената на водата в София с 20%. "Софийска вода" не е разследвана за методите й на действие и защо властите упорито отказват да защитят интересите на гражданите в София. Смятаме, че прокуратурата има достатъчно данни да се самосезира", пише в декларацията на ДКСМП.

Дума, 18 януари 2016

        << върни се назад