Вода .bg  

С молитва молекулите на водата изграждат ДНК

Случват се чудеса, непостижими за човешкия разум, казва бащата на вълновата генетика Пьотр Гаряев
Водата, която присъства навсякъде около нас, крие чудодейна сила. Тя обаче се отключва само с молитви. Неслучайно живителната течност присъства в много религиозни ритуали.
Православната църква извършва няколко вида освещаване на вода. Обикновеният, т. нар. малък водосвет, се прави за поръсване за здраве, за освещаване на дом и пр., по всяко време на годината и на деня. Тези водосвети се правят в храмовете, в домовете, на открито, както и на други места според нуждата. В навечерието на Богоявление /6 януари/ и на самия празник се извършва Велик водосвет. Той се прави само в храмовете. Кръстът се потапя или хвърля в открити водоеми - реки, извори, езера и морета. Тази практика води началото си още от ранната Църква. Чрез потапянето на светия Кръст се възпоменава кръщението на Иисус Христос във водите на река Йордан.
При всички тези водосвети се четат различни молитви, но техният смисъл е един и същ: "Светият Дух да слезе и да освети водата, за да бъде тя за здраве, благословение и спасение на тези, които пият потапят сe или се поръсват с нея".
"Ние подробно изучавахме светената вода и непрекъснато й се възхищавахме", споделя в интервю бащата на вълновата генетика - руският учен Пьотр Гаряев. "При нея се случват неща, непостижими за човешкия ум. Защото простата молекула на водата след освещаването й е в състояние да образува генетични структури - и то от само себе си! От молекули на водата, свързани по определен начин, може да се изгради ДНК, вируси, даже и пълно водно копие на човек!
Вълновата генетика е обяснила от научна гледна точка защо светената вода запазва с години своята свежест и притежава целебни свойства. Оказва се, че водата може да разпространява информация. А щом е така, то човешката реч може да се "отпечата" в структурата на водата. В отговор на молитвите и песнопенията на свещеника, който извършва водосвета, тя образува структури, подобни на ДНК.
Щом пием от тази вода, ние се "самопрограмираме" защото нашият организъм се състои 70 на сто от вода. Когато е бил кръстен Христос, в този миг водата действително се е преобразила".
На въпроса защо светената вода трябва да се пие на гладно, Пьотр Геряев отговаря: "Всичко, което ядем, преминава в нашата вътрешна вода. Ако благословената вода се приема след хранене, тя е принудена да губи енергия в борбата си с "мръсната вода" и така се получава затъмнение на информацията, която носи. Същото важи и за постите. Всички църковни ритуали, според ученият, са програми, насочени към изцеряването на организма от физически болести и духовни недъзи.
В заключение създателят на вълновата генетика призовава постоянно да се молим и по-често да ходим на църква, защото, според думите му, "молитвата е лекуваща програма, която помага за привеждането на човешкия организъм в хармония, т.е. - телесно и душевно здраве", а "църквата е единствената структура, която формира нашата духовност".
Не трябва да забравяме обаче, че в основата на всичко стои личната ни вяра в Бога, допълва столичният свещеник отец Йоан Карамихалев. "Ако имаме вярата на жената с кръвотечение, която само се докоснала до дрехата на Спасителя и оздравяла, ние ще можем да се надяваме, че Бог ще удовлетвори молитвите ни".
В православната литература могат да се срещнат много истории за чудеса, извършени по време на молитви на благодатни и духовни старци. Например този удивителен случай от Русия:
"От един извор се наливат два съда с вода. Над единия чете молитва свещеник, извършващ водосвет. След това двата съда се оставят на открито. Какво става в резултат на това? В неосветената вода започват да се появяват мехурчета, постепенно тя започва да се разваля.
Водата, която е била осветена по време на водосвета, даже и оставена на открито, взета от същия източник, в същия момент, остава чиста и свежа, като че току що е налята".
За друг случай пък четем: "Седемдесетгодишният свещеник от Епир о. Г. П. през 1980 г. разказал следното: "Неотдавна ние съборихме къщата, която моят дядо е построил още през миналия век. В основата на дома намерихме поставени на четирите ъгъла запечатани бутилки със светена вода. Водата беше останала напълно чиста." И тази вода се намирала в затворена бутилка, останала под земята в продължение на поне сто години! В тази вода не е имало никакви консерванти, но тя не се е развалила, издържайки неблагоприятните условия за съхранение"...
За вярващите няма съмнение, че осветената вода не може да се развали. "В нея има нещо, което не й позволява да се развали.
Тя съдържа силен и устойчив "консервант" - невидимата Божествена благодат
правеща естественото - свръхестествено, а тленното - нетленно", казват духовниците.
Херцеговинският митрополит Атанасий Йевтич разказва: "В една къща живеела майка със своя син. Веднъж майката извикала местния свещеник да направи водосвет. Извършвайки това, свещеникът си заминал. Следобед нейният син, 20- годишен младеж, уморен се върнал от работа.
- Майко, откъде идва този аромат, какво се е случило?
- Дойде свещеник, детето ми, и извърши водосвет. Иди да хапнеш. Ти си гладен!
- След малко, мамо, бих искал да се насладя на аромата на светената вода!
Той живеел скромно и душата му почувствала благоуханието на освещаващата благодат на светената вода."
Академик Владимир Вернадски (1863-1945), общопризнат създател на науките геохимия и биогеохимия, пише: "Няма такова съединение, което би могло да се сравни с водата по своето влияние... Няма такова вещество, минерал, полезно изкопаемо, живо тяло, в чийто състав да не е включена вода."
Водата проявява своя божествен произход в много случаи, регистрирани от неправославни или невярващи. Такъв е плаването на кораба "Лара" през 1881 година. След пожар част от екипажа успява да се спаси и три седмици бедства без храна и вода. Капитанът Нейл Кери започнал да си представя, че водата в океана е сладка. Загребал и пил - тя наистина се оказала сладка...
"Добросъвестните учени" не са се сетили за действителното слизане на Светия дух във водата по време на водосвет, а може ли да се мери "количеството" Бог във водата?
Светената вода не действа "магично", така че който се сдобие с нея, да се възползва от силата й. Тя се освещава от Бога. "По неговата воля солената вода може да се превърне в сладка", казват православни богослови.
Присъствието на осветената вода в живота на хората е за укрепване на вярата. А вярващият знае, че болестите и скърбите са поради греховете ни.

Стандарт, 26 март 2016

        << върни се назад