Вода .bg  

Дружеството "В и К" в Благоевград подобрява условията за труд

Автор: Емил Михайлов
Дружеството "Водоснабдяване и канализация" /"В и К"/ ЕООД - Благоевград, е спечелило финансиране от Министерството на труда и социалната политика на свой проект за подобряване на условията на труд на работниците и служителите. Това съобщи днес на пресконференция управителят на водоснабдителното дружество инж. Росица Димитрова.
Средствата в размер на 285 000 лева без ДДС са от фонд "Условия на труд", а срокът за изпълнение на предвидените дейности е пет месеца. За първи път дружеството изпълнява подобен проект с национално финансиране, каза инж. Димитрова. Дружеството кандидатства пред социалното министерство в момента за финансиране на още едно свое проектно предложение за осигуряване на безопасни условия на труд.
Одобреният вече проект предвижда ремонти на административната сграда към централния склад, на Пречиствателната станция за питейни води край с. Дъбрава, на няколко още работни помещения, както и на двете автотранспортни работилници - за ремонт на леки и на тежкотоварни автомобили. Те ще бъдат обновени, като се подмени дограмата, ще се направи топлоизолация на стените, ще се подменят подовите настилки.

БТА, 05 август 2016

        << върни се назад